Diensten

De Tuindorp Vreewijkcoöperatie levert diensten in het groenbeheer, schoonmaak en kleine klussen in de buurt. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Vreewijkers met verstand van zaken. Waar nodig worden ze bijgestaan door experts uit het brede netwerk van de wijkcoöperatie. Door opdrachten niet langer uit te besteden maar ze zelf uit te voeren (inbesteden noemen we dat) worden werk en middelen in de wijk gehouden.

Groenbeheer

Bij de start richt de Tuindorp Vreewijkcoöperatie zich op diensten in het groenonderhoud. Dit past bij het karakter van het tuindorp en de ervaring van een deel van de leden. Bovendien liggen er op het gebied van groen een aantal kansen voor het inbesteden van werk.

Kennisdeling

Sinds de start van de wijkcoöperatie in Rotterdam-Zuid is er veel interesse in de kennis en ervaring op het gebied van zelforganisatie, het ontwikkelen en opzetten van coöperatieve werkplaatsen en talent-gestuurde ontwikkeling. Regelmatig komen er beleidsmakers (overheid en bedrijfsleven), andere initiatieven, scholen en universiteiten op bezoek om te zien hoe we het op Zuid met elkaar aanpakken.

Schoonmaak

De wijkcoöperatie heeft in Rotterdam-Zuid al veel ervaring met lokale schoonmakers die vanuit opdrachten van bijvoorbeeld de gemeente of woningcorporatie hun eigen wijk mee schoonhouden. Voor de lokale schoonmaakdienst SCHOON valt er ook in Vreewijk beslist genoeg te doen.

Doorontwikkeling

De wijkcoöperatie gaat in de (nabije) toekomst op basis van lokaal aanwezige kansen en kwaliteiten meer activiteiten en diensten aanbieden. Door zelf organisatie kunnen er zo diensten aangeboden die afgestemd zijn op de vraag uit het gebied en het talend van de bewoners.

Klussendienst

Van handige buurman tot ervaren vakman. Waar mogelijk verzorgt de Tuindorp Vreewijkcoöperatie kleine klussen in de buurt. Zowel voor particulieren en bedrijven. Laat het gerust weten als u een klus voor ons heeft, dan kijken wij of we dit voor u kunnen opknappen.